Functieomschrijving

Wij zoeken met ingang van 1 april 2017 tot 1 oktober 2017 voor minimaal 24 uur per week (63.16%) voor locatie Het Weeshuis in  Monnickendam een Medewerker Bediening.

De locatie
Philadelphia Werk & Begeleiding ondersteunt klanten die begeleiding nodig hebben bij werk, zelfstandig wonen of hun gezin. Ook bieden we verschillende vormen van dagbesteding. Werk & Begeleiding heeft te maken met diverse uitdagingen. De financiering is van de zorgkantoren naar de gemeentes gegaan, waarbij diensten aanbesteed worden. Om participatie te bevorderen werkt Philadelphia met twee concepten: Mijn Netwerk en Mijn Werk. Mijn Netwerk biedt de mogelijkheid om in te spelen op de individuele behoeften van de burger. We bieden de ondersteuning modulair aan; op meerdere momenten en plaatsen en beter aangesloten bij het persoonlijk netwerk van de burger. Mijn Werk stimuleert klanten om zo ver mogelijk door te stromen op de participatieladder. Daarbij kijken we over onze eigen organisatiegrenzen heen en zoeken waar nodig samenwerking met andere organisaties en instellingen.

Het Weeshuis is gevestigd in een prachtig 16e eeuws-pand aan de rand van het centrum in Monnickendam. Het Weeshuis bestaat uit een theeschenkerij, waar heerlijke thee, koffie, huisgemaakte appeltaart en de lekkerste broodjes worden geserveerd. Tevens beschikt het Weeshuis over vier zalen voor bijeenkomsten of vergaderingen. Het Weeshuis is doordeweeks geopend van 9.00 tot 16.00 uur.

De functie
Als medewerker Bediening voer je werkzaamheden uit, zoals het opnemen van bestellingen, serveren van de bestelling en het afrekenen. Je ruimt de tafels af en zorgt dat tafels klaar staan voor de volgende gast. Je ruimt algemene ruimtes op en maakt deze schoon.

Wij vragen
Om ons team te versterken zoeken wij een enthousiaste collega die affiniteit heeft met onze doelgroep. Je hoeft geen zorg-achtergrond te hebben maar je weet hoe je met onze cliënten als collega’s om gaat. Je bent gericht op samenwerking. Eerder opgedane ervaring in de horeca is een pre.

Arbeidsvoorwaarden
De functie van medewerker Bediening is ingedeeld in functieschaal 3 volgens de CAO Horeca. De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor de duur van maximaal 6 maanden (van 1 april tot 1 oktober 2017).

Meer informatie
Andrea van der Kolk, manager dienstverlening, 06-51350657

Solliciteren voor 14 maart 2017
o.v.v. Medewerker Bediening Weeshuis, naar info@werkenvoorphiladelphia.nl

Nieuwsbrief

1 december 2016

 

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2016

 

Beste ouders, familieleden, vrijwilligers, cliënten en collega's,

Voor u ligt de nieuwe nieuwsbrief van het Weeshuis

Hiermee willen wij jullie informeren over de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen op het Weeshuis

Mag ik mij even voorstellen?

Interview van onze gast redactrice Joke van Wezel met onze nieuwe collega Chantal Driel

-Hoe jong ben je?

Ik ben 31 jaar.

-Wat heb je hiervoor gedaan?

Ik heb 10 jaar bij Cordaan gewerkt op een gesloten woonvoorziening, voor autistische jongeren.

-Vond je het leuk?

Ik vond het heel leuk om te doen, maar het was tijd voor een andere uitdaging.

-Wat was je motivatie om bij het Weeshuis te komen werken?

Nadat ik het Weeshuis had bezocht voelde ik mij enorm welkom! Vanaf dat moment wilde ik gaan werken in het Weeshuis.

-Wat doe je in het Weeshuis.

Mijn functie coördinerend begeleider.

-Wat zijn je hobby’s?

Hardlopen. Met het gezin leuke dingen doen. Ik heb een man en ik heb een dochtertje van 3 jaar oud. Mijn lievelingskleur is rood.

Dirk van Diepen

Ik ben Dirk en werk al 9 jaar voor Philadelphia. Sinds augustus werk ik mee in het Weeshuis, waar ik overal te vinden ben. Ik zal proberen op technisch gebied ( houtatelier) mijn bijdrage te leveren. Ook wil ik samen met de mensen die bij ons werken leuke dingen te maken en te ontwikkelen. Natuurlijk wil ik de mensen laten zien ( samen) werken leuk is! Verder ben ik vader van 4 oudere jongens en al 32 jaar getrouwd. Ook heb ik al gemerkt dat het Weeshuis een werkplek waar het altijd gezellig is. Dit betekend voor mij dat ik mij al aardig thuis voel. Dus ik hoop in toekomst dat onze medewerkers nog veel van mij mogen leren

 

…………………………………………………………………………..

Patrick Buis

Mijn naam is Patrick Buis, ik ben sinds juni betrokken bij Het Weeshuis als vrijwilliger. Ik begeleid cliënten in de tuin en in het houtatelier. Tuinieren is al jaren een grote hobby van mij, met name rozen. Dit zie je terug in de tuin van Het Weeshuis, ik onderhoud de tuin met veel plezier. Met zijn allen proberen we de tuin mooi te houden.

In de wintermaanden begeleid ik een groepje cliënten bij het houtbewerken. We maken dan o.a. leuke dingen voor kerst, die we op de kerstmarkt kunnen verkopen.

De sfeer is heel gezellig en ontspannen; het werken als vrijwilliger bij Het Weeshuis ervaar ik als zeer dankbaar werk!

Het team

Lisette van dan Berg. Regio manager

Andrea van der Kolk. Coördinator Dienstverlening

Joost Overmeer. Beheerder

Margreth Bleeker. Coördinerend begeleider

Maartje Denkers. Coördinerend begeleider

Chantal Driel. Coördinerend begeleider

Dirk van Diepen. Coördinerend werkbegeleider

Vrijwilligers:

Anja Bruns, Ria Overmeer, Janny Koetsier,

Patrick Buis, Gerda Zandstra, Fiona Karanelan

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2016

ZAG ZAG

Zoals de meesten inmiddels vernomen hebben, heeft er zich binnen het Weeshuis, behalve dagbesteding, een nieuwe bedrijfje gevestigd.

Peggy Wijtzes, eigenaresse verteld:

‘Sinds afgelopen april heb ik geluk dat ik in de weekenden het prachtige Weeshuis in Monnickendam mag exploiteren. Dit zorgt ervoor dat het weeshuis in de zomer nu 7 dagen per week geopend is voor mensen die zin hebben in een taartje of lunch. Daarbij kunnen er het hele jaar door besloten bijeenkomsten worden gehouden. Denk hierbij aan verjaardag diners, borrels, huwelijken enz.

Het was een natuurlijk best een uitdaging voor het Weeshuis Team, ons te verwelkomen en hun huis open te stellen voor relatief onervaren horecamensen als voor mij. De afgelopen 15 jaar heb ik me beziggehouden met reclame maken en dat is toch andere koek dan een horecabedrijf runnen. Maar het was en is een ongelofelijk fijne warme plek om te kunnen leren en te zijn. De samenwerking met de cliënten die ook voor ons alle taarten bakken, soms helpen tafels dekken of mooie houten bordjes maken is heerlijk en ik verheug me wekelijks op de weddenschap die we houden over de klassering van Max Verstappen.’

‘We werken hard aan de bekendheid van het Weeshuis als DE locatie voor toeristen en dagjesmensen om de ‘beste appeltaart ter wereld’ te komen proeven, een fiets te huren of een kano. En hopen dat onze mooie tuin alle dagen van de week helemaal vol is met blije gasten. Kom ook een keer!’

Evenementen / uitstapjes

Voorjaarsmarkt / opening theetuin seizoen

We trappen het theetuin seizoen altijd af met de voorjaarsmarkt. Fantastisch–zonnige-ontmoeting -goede doelen-open-samenwerk-verkoop-dag!

Het is een druk seizoen geweest. We hebben veel boekingen gekregen. Via de Hema, Kruitvat en Gift for you verkopen wij arrangementen, zoals Lunch en High Tea.

Ook zijn er heel veel appeltaarten verkocht.

Aankomend theetuinseizoen zullen we ook weer de kano's verhuren

Dagje varen

Al 8 jaar wordt het weeshuis uitgenodigd om mee te gaan varen. Wij hebben altijd mooi weer. Dit jaar kwam de regen met bakken uit de hemel. Maar ondanks de regen hebben we er en geweldig gezellige dag van gemaakt! Spelletjes spelen in de kajuit en om 14:00 konden we toch nog uitvaren.

Bedankt schippers!

Verjaardagen

Elke begeleiders organiseert met zijn verjaardag een feestmiddag voor het hele Weeshuis. Workshops, bingo, High tea

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2016

Vakantie en belangrijke data:

-

 

14 december kerstmarkt van 10:00-16:00 aansluitend kerstdiner voor medewerkers, uitnodiging volgt.

-

 

Kerstvakantie 26 december t/m 30 december.

Wij hopen u voldoende te hebben geïnformeerd.

Alvast een heel gelukkig 2017 gewenst! Hartelijke groeten,

Het Weeshuis Team

Omroep PIM

Wist jullie dat bijna al onze evenementen terug te zien zijn bij omroep PIM. Zowel foto’s als filmpjes. Zo kunnen we het allemaal nog eens beleven!

omroep-pim.nl/nieuws/monnickendam

 

 

 

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2016Lees ook het volgende nieuws:

... een plek om te ontmoeten!

Nieuwsbrief

 

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2016

 

Beste ouders, familieleden, vrijwilligers, cliënten en collega's,

Voor u ligt de nieuwe nieuwsbrief van het Weeshuis

Hiermee willen wij jullie informeren over de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen op het Weeshuis

Mag ik mij even voorstellen?

Interview van onze gast redactrice Joke van Wezel met onze nieuwe collega Chantal Driel

-Hoe jong ben je?

Ik ben 31 jaar.

Lees verder

Ook: